Mine hæfter

I 1994 skrev jeg hæftet Ud på Internettet som blev udgivet på forlaget KnowWare. Redaktøren af KnowWare hed Michael Maardt, og det var ham der som den første fandt på at skrive en billig EDB-manual til 28,-kroner. Dette koncept blev på kort tid en fænomenal succes som blev kopieret af mange andre. Hæfterne fra KnowWare kan købes i alle velassorterede kiosker og boghandlere i Danmark, og KnowWare ekspanderede i løbet af nogle år til en lang række lande i og uden for Europa.

Ud på Internettet solgte i alt godt 60.000 eksemplarer, på et tidspunkt hvor antallet af Internetbrugere i Danmark blev anslået til mellem 50.000 og 100.000. Grunden til det gode salg var at der stort set ikke fandtes litteratur på dansk om Internettet og at der var (og er) et stort behov for hjælp til brugen af Internettet. Hæftet blev opdateret fire gange for at følge med udviklingen, og jeg skrev et supplerende hæfte med titlen Ud på World Wide Web.

Men som bekendt svarer et internetår til syv menneskeår, og begge hæfter blev forældet i løbet af få år . De blev i stedet afløst af to nye hæfter med titlerne Start med Internettet og Brug Internettet optimalt.
Mens Start med Internettet handlede om Internettet generelt, hvordan får man adgang, hvilke programmer kan man bruge etc., så handlede Brug internettet optimalt mere specifikt om websteder som er særligt nyttige og anvendelige når man skal have noget ud af webbet.

Flere af hæfterne er udgivet i andre lande, blandt andre Tyskland, Finland, Sverige, Portugal og Singapore. Billedet viser den finske udgave af Ud på Internettet. Desuden er flere af hæfterne udkommet i særlige versioner på dansk, i samarbejde med forskellige firmaer, blandt andet Internetudbydere. Blandt andet sendte Internetudbyderen UNI2 hæftet Start med internettet i en særlig version til deres kunder i en periode. Internetudbyderen CyberCity sendte Ud på Internettet og Ud på World Wide Web på CD-ROM til deres kunder.

I 2001 besluttede Michael Maardt at nedlægge KnowWare i Danmark på grund af svigtende salg. Den væsentligste årsag til dette var konkurrencen fra IDG Forlag, som med stor succes har kopieret konceptet med IT-hæfter. Et af mine hæfter udkommer stadig i Tyskland hvor salgstallene er gode

Et par af hæfterne kan downloades gratis som PDF'er: